@KTzone » 消閒 - 恐怖靈異討論 » 有冇試過打返自己屋企電話?? (好驚架)

2012-5-15 04:00 wilson015
有冇試過打返自己屋企電話?? (好驚架)

不要以為我問是傻問題~~~
我意思是指你會不會用你用的電話號碼打回這號碼~~
照理上是打不通的,但如果是打得通的話.....你就要小心瞭....因為你可能命不久矣瞭...

我有一個關於這傳聞的故事,不知大傢有沒有興趣聽聽呢?

事源係咁既

呢件事千真萬確~~~~ 但大傢可以不信

我有個fd有晚大約11:00,佢一時貪玩,用自己屋企電話打返比自己,
第一次佢係打唔通ga , 佢又好衰唔衰去打第二次啦 , 點知真係比佢打通左~
佢話佢聽到d好空洞聲 , 好似係山洞咁, 又有水滴聲; 佢好驚,收左線~

第二日佢同我講返呢件事, 我唔係太信, 因為我即日都有返屋企試過,
但都係唔得~~

第三日我返到學校見到我個fd面都白哂 , 成個人唔同哂, 我問佢咩事,
佢唔肯講, 直至大約lunch時佢同我講, 佢話尋晚有個女仔打比佢 ,問佢做咩打比佢,
我個fd就問佢係邊個,
個個人就話係我係fd個名 , 即係佢自己~

聽下聽下佢認得個背景情況 ~ 一個空洞。既聲音, 佢好驚 , 即刻收左線...

我個朋友就好驚la ... 係問我點,我就安慰佢可能有人玩電話之ma~
但我睇佢個樣就唔多似講大話, 安慰左一論之後佢就返左屋企, 我話有咩事就立即打比我,
佢應承左我...

到有晚..佢震哂咁打比我..話個個人要囉佢條命,
佢係咁哭~~話唔知點算, 個晚佢真係好驚.
第二日佢冇返學, 我打比佢,佢話佢自己病左, 我放左學就即刻上去搵佢,
因為佢屋企人返左大陸~ 所以我上去佢屋企陪佢, 我問佢個tel幾時打來~
佢話兩晚都係大約11:00鐘到..

到到個晚大約11:00, 個電話真係有響, 我個fd 即刻縮埋一面,
係咁叫我聽,我梗係唔想聽啦~ 因為個時我都好驚, 但也好想知係真的係假~

咁咪去聽~ 我拎起個電話,
我個時真係成個呆左, 因為真係一好似係個山洞既地方.....
我喂左一聲之後, 有回音~ 我想收線個時,
突然有把聲話, 「你..做咩..咁多.事?」
有多回音, 真係好好好恐怖 但我認出,個把聲係我個FD~
之後我即刻收線, 我個fd問我點~ 我差d咸左出來~

我同佢講返, 我地兩個唔知點, 係咁係到喊~~~~~~
我同我個fd唔敢留係間屋到, 我同佢落左樓下間seven 留到天光~~
之後我打比我個boy fd ,佢識呢人識神打,
無耐我buy fd 帶左佢幾個fd 來~ 佢有個fd 大約30幾歲~~~
其餘。既都係二兩幾~ 我同佢地上返我個fd 屋企~ 我個fd 死都唔肯入去~ 佢好驚.

個個男人話~隻野好猛..佢驚佢自己都搞唔掂..冇耐入左去後..個個人指住個電話話,
隻野係呢到上來, 我即刻心都寒埋~

因為由頭到尾我都冇講過成件事係點.....個個神打既fd囉左對木快子夾著佢中指
又用黃佈蒙著佢對眼,..佢叫我兩個人入room
我同我boy fd 同佢兩個fd入左room~
個個30幾歲。既人話~ 你地聽到咩聲都唔好出來..就算係地震都唔好出來..
過得今晚就冇事..如果唔係就係咁先.....

佢再三吩咐唔好再出來,除非係天光..我地當然唔敢啦,因為真係好驚
大約到左11:00 鐘, 我個fd突然成身震哂~面都青埋, 唔知講呢咩野話~
佢彈起身~ 想衝出去廳~~ 我地即刻按住佢~
我同我我boy fd 加埋佢2個fd 合力都按佢唔住...
出面又好嘈...好似打緊仗咁...真係唔知咩聲...

好好好恐怖.....好似好多人咁,

我地用床單紮住佢 , 佢真係變得好恐怖, 成個樣都唔同哂~
係咁大叫~~係門底條gap 中可以見到出面有好強。既綠光~
但一時就變紅光~~ 個時真係好嘈 , 完全唔知發生咩事..

搞到大約二點幾..真係成間room都係咁震..而個window 係咁比人kokck
我同我boy fd 嚇到傻咁制..個兩個fd都唔識講野...即係識係到震..間room 好凍..
好似得10度左右(個時係夏天)

等到4 點鐘左右, 跟住聽到出面boom一聲好大聲,之後出面就淨哂~~
我個fd wing 左~(女仔) 但仲未天光~ 我地唔敢出去~ 到左5 點 左右~
開始光,我地都係唔敢出去,但聽到個個中年男士叫我地~
你地可以出來瞭.

出到去..個廳好亂,真係好似地震完來咁
最恐怖就係咁電話碎哂,成地都係~~
個個男人話~冇事ga喇~
幫你搞掂左~ga喇~ 你叫你個fd飲埋呢碗野就冇事...
我問佢究竟係咩事..佢話你最好唔好知...如果唔係我都驚你接受唔到
但我之後知道係唔隻一隻野..係有超個20隻
其他野都唔夠追問lu~~~~~~~~
之後我同我個fd 大病左一場~

成個星期,之後就冇事lu~~~
呢件事千真萬確~ 大傢可以唔信~~

有膽的就11:00係自己屋企打返比自己~~~
不過最好唔好試~~ 有咩事就唔包

頁: [1]